IMG_1203Noord duitsland, Enercon territorium bijna.

Dinsdag, (Laatste dag?) bewolkt en regenachtig, deert ons niet zeiden we nog, bij de routeplanning blijken we nog een kleine 50 km van Bellingwolde, ons einddoel af te zijn, eigenlijk iets te veel voor 1 dag maar het weer ziet er toch niet uit dus we proberen het, afhankelijk van de paarden. Wel nemen we de kortste route hetgeen betekend langs grotere wegen rijden over fietspaadjes.

Ware het mooi weer dan hadden we de mooie weggetjes en er een dag langer over gedaan.De paarden liepen zonder aansporing hun eigen tempo in draf afgewisseld met 1 á 2 km stap. 10 u vertrokken bij Fokko en Gerda  in de  buurt van Heidbrucken. Eerst over ontginningswegen door vroegere veengebieden, later langs een heéeel lang ververvenings kanaal met huizen aan beide zijden, een drukke weg aan 1kant, met te veel verkeer, aan de andere kant aanwonenden verkeer, dat was goed te doen, alleen risico van te klein bruggen, ook dat viel mee .Rond 16.00u waren we bij Peter waar de vrachtauto stond, opladen, soep eten en de terugreis met een dikke wind en regen deren de vrachtauto niet maar het gaf ons een goed gevoel de juiste beslissing te hebben genomen.

22.30 uur alles thuis in de schuur en opgeruimd, de paarden hebben even in het land gelopen en galoppeerden rond alsof ze ‘morgens vers de wei in mochten, hoezo superconditie?

Vanmorgen even wennen aan ritueel en waar ligt wat, de 2de turbine in opbouw is vandaag voorzien van de naaf waaraan de wieken worden bevestigd en de aankomst van de megalieten op 3 diepladers, mooi op tijd dat weer te mogen fotograferen.

Deze primitieve avonturenreis smaakt echt naar meer, voor jezelf, drinken, wassen, koken uit een jerrycan met 5 liter water per dag, gewoon een  boom onderweg als toilet, met 2 kopjes water kun je je hele lijf wassen, heb je meer water nodig, met name drinkwater voor de paarden, dan is er altijd wel een beekje in de buurt.

“Back to nature” is het motto.

Laat nu het mooie weer maar komen, we moeten alleen nog Kampen -Bellingwolde vv. een keer rijden dit jaar maar eerst een paar trouwerijen dit weekend.